Weten wat je eet
Veel mensen ontgaat het volledig. Weten wat je eet. Laat staan dat men zich bewust is van het effect van wat ze eten. Ik heb het niet alleen over het effect op het lichaam. Vooral ook over dat op onze mind. Veel van wat we binnenkrijgen aan voeding bepaald mede hoe we ons voelen. Welke gedragspatronen we daarbij inzetten en wat we daarmee creëren in ons leven. Iets om toch wat meer bij stil te staan, geef ik klanten vaak als tip. Omdat het minstens zo belangrijk is om mee te nemen in je persoonlijke groei als al het ander, dat daarvoor een belangrijke voedingsbodem is. Ons eetpatroon zegt ook veel over hoe we naar onszelf en het leven kijken. In diepere lagen van ons systeem is er altijd een duidelijke reden te vinden wat maakt dat we ons op een bepaalde manier voeden. We daardoor verslaafd zijn aan suikers, vetten, alcohol en andere stoffen, die rijkelijk terug te vinden zijn in onze boodschappen uit de winkels.
Fabrikanten houden vooral rekening met het koopgedrag van de consument. Hoe meer ze aan ons kunnen verslijten, hoe beter het is. Het maakt daarbij niet uit of het daadwerkelijk gezond is wat ze ons verkopen. Zelfs niet als de verpakking van het product ons verteld dat de inhoud gezond is. Lees voor de grap eens wat er daadwerkelijk in een product zit dat voor gezond door moet gaan of verdiep je eens in de wijze waarop onze groenten, fruit en vlees geschikt gemaakt wordt voor consumptie. Proppen producten vol met (chemische) stoffen die bijvoorbeeld een product lang houdbaar moet maken. Ze doen hun uiterste best om ons verslaafd te houden aan hun handel. Daarmee verdienen niet alleen zij een aardig inkomen, ook de portemonnee van o.a. de staat en farmaceutische industrie vaart er wel bij. Het beoogde doel voor fabrikanten, veel winkels, de staat en farmacie is geld, niet een goede gezondheid voor de mens.
Welke patronen maken in onszelf dat we niet letten op onze voeding? Een bekend voorbeeld is veel snoepen, om daarmee een mentale leegte in onszelf op te vullen. Of het snoepen gebruiken als afleiding om iets niet aan te hoeven kijken, wat wel gezien wil worden. Zoals emoties of een bepaalde onaangename situatie. In andere gevallen vindt men zichzelf niet goed genoeg of wil iemand helemaal niet op de aarde zijn. Voorbeelden van mentale redenen waarom een mens niet goed voor zichzelf zorgt met de juiste voeding. In de meeste gevallen zijn we ons er niet bewust dat er onder ons voedingspatroon een duidelijke reden ligt, waarom we dit zo doen. Het onbewust zijn van wat veel stoffen in voedsel bijdragen aan hoe we ons mentaal voelen. Een teveel aan bijvoorbeeld allerlei chemische toevoegingen, suikers en vetten, die we binnenkrijgen, zorgt vaak ook voor een neerwaartse spiraal in onze mentale huishouding. Zo kan een teveel aan suiker o.a. mede bijdragen aan gevoelens van depressie of zware vermoeidheid.
Gaan we even een kort uitstapje maken naar de daadwerkelijk kern van de mens, dan hebben we eigenlijk helemaal geen voeding als eten en drinken nodig. Als de mens volledig in staat is met zijn of haar lichtbron in contact te zijn, dan is het van nature voldoende om levensenergie te tanken uit de hogere lichtbron in het Universum. Waar ieder mens deel van uitmaakt. Aangezien alles energie is en we daarvan leven kunnen door volledig in verbinding te zijn met deze Universele energiebron. Het is deel van de oorspronkelijke staat van zijn van de mens. Het gaat nog wel de nodige ontwikkeling vragen, voordat we dit punt in onszelf weer bereikt hebben. We hebben ons weg laten leiden van dit stukje natuur in onszelf door de machtssystemen, die ons eeuwen hebben voorgehouden wat goed voor ons zou zijn. Voor hun eigen gewin. En zo hebben we onszelf ook met voeding op een dwaalspoor laten zetten.
Ben je gemotiveerd en fanatiek bezig met jouw persoonlijke groei? Vergeet dan dus vooral ook niet om je bewust te zijn van jouw eetpatroon. Elk pondje gaat door het mondje. Heeft niet alleen effect op jouw lichamelijke, maar ook op jouw mentale ballast.